Ceviche van kabeljauw PT30M 10 porties 2 sap van limoenen 3 cm verse gember 300 g diepvries kabeljauwfilet 1 rode chilipeper 1 teentje knoflook 1 kleine rode ui 1 bosje koriander 1 sap en zeste van sinaasappel

Ceviche van kabeljauw

d6a45d8a9a1562ef136c6d3c841eba7eb58c4c37bd9c2a3250d794745e68454b.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Schil de gember en rasp fijn. Snij de korianderblaadjes fijn.

  2. Pel de rode ui en snij in fijne blokjes.

  3. Klop in een kommetje het limoensap, de look, de gember, de helft van de koriander, chilipeper, sinaasappelsap en zeste door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Laat de vis niet helemaal ontdooien; zo kan je deze makkelijker in kleine blokjes snijden.

  5. Snij de vis in blokjes. Meng de visblokjes met de dressing. Zet in de koelkast en laat 10 minuten rusten.

  6. Schep de rest van de koriander en de rode uiblokjes erdoor.

  7. Verdeel over glaasjes en serveer goed gekoeld.