Ceviche van zalm met avocado en kerstomaatjes PT2H 2 porties 1 avocado 2 eetlepels vers gesneden dille 2 eetlepels Spar kappertjes 2 el korianderbolletjes 400 g vers zalmhaasje 2 el munt 1 bosje lente-ui 100 g mix van kerstomaatjes 15 cl Spar Griekse olijfolie 2 citroenen (het sap) 1 sap van limoen

Ceviche van zalm met avocado en kerstomaatjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kerstomaatjes in partjes. Doe ze samen met het citroensap, het limoensap, de olijfolie, de kappertjes en de verse kruiden in een kom. Schep door elkaar en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat 20 minuten rusten.

  2. Snij het zalmhaasje in fijne plakjes. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Pel beide helften en snij in fijne plakjes. Bestrijk ze met limoen.

  3. Schik de visplakjes en de avocadoplakjes afwisselend op een serveerschaal. Bedek met de marinade en laat 20 minuten rusten. De vis zal garen door het citrusvruchtensap.

  4. Dien koel op.