Sint-jakobsnootjes met verse kruiden op een preibedje
                    
                    
                Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 180°C.
 - 
                    
                    
Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika. Snij in brunoise. Spoel de prei en snij het preiwit in fijne stukjes.
 - 
                    
                    
Smelt een flinke klont margarine in een pan. Stoof hierin de paprika- en preistukjes. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat zacht stoven. Voeg indien nodig wat water toe. Werk af met room en sausbinder.
 - 
                    
                    
Snij intussen de verse kruiden fijn.
 - 
                    
                    
Dep de sint-jakobsvruchten droog en verwijder de sluitspier. Schik de nootjes in een ovenschaal en strooi de verse kruiden erover. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Bedek met plakjes boter en zeezout.
 - 
                    
                    
Zet 4 minuten in een goed voorverwarmde oven. Draai de nootjes om en laat nog 4 minuten bakken.
 - 
                    
                    
Versier de rand van het bord met balsamicocrème. Verdeel de gestoofde groenten in het bord. Schik 4 sint-jakobsnootjes met groene kruiden op het groentebedje en werk af met parmezaanschilfers.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders