Preispaghetti, sint-jakobsvruchten en champagnesaus PT1H 8 porties haringkaviaar 8 grote sint-jakobsvruchten 2 sjalotten 1 grote preistengel geklaarde boter Spar Griekse yoghurt 2 dl visfond jonge gele selderblaadjes (binnenste blaadjes van groene selder) 80 g Boni cappellini 2 dl schuimwijn Spar boter 2 dl Spar room

Preispaghetti, sint-jakobsvruchten en champagnesaus

1b16ce69f487f186dd791dd401999691ce0c5f0918a77bd4c37b7896ff90e2df.jpg

Allergenen

Selder , Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de preistengel en snij het witte en lichtgroene deel in de lengte in dunne repen.

  2. Snipper de gele selderblaadjes fijn.

  3. Saus: pel de sjalotjes en snipper fijn. Fruit ze in boter, voeg schuimwijn en visfond toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de fond en voeg de room toe. Laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.

  4. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Voeg de preilinten vlak voor het einde toe. Giet af en laat uitlekken.

  5. Bak de sint-jakobsnootjes kort aan beide zijden in hete geklaarde boter, kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de preispaghetti over voorverwarmde borden. Schik er een sint-jakobsnoot op en werk af met een mespunt Griekse yoghurt en haringkaviaar.

  7. Verdeel de champagnesaus over de pasta, bestrooi met seldersnippers en serveer.