Ceviche van sint-jakobsnootjes met groene asperges

Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de sint-jakobsnootjes met een scherp mes in fijne schijfjes (± 2 mm). Leg ze in een schotel.
-
Rasp de zeste van de limoenen en pers ze.
-
Giet het limoensap over de sint-jakobsnootjes en strooi de zeste erover.
-
Rasp de gember en voeg toe.
-
Bestrooi gelijkmatig met piment d’Espelette. Kruid bij met peper en zout.
-
Bedek de schotel met vershoudfolie en plaats een dik uur in de koelkast.
-
Was ondertussen de aspergetips en stoom ze gaar in 5 min. Bak ze nog even in boter en kruid met peper en zout. Hou apart.
-
Gril het brood en snij elke snee in 4 rechthoeken van ± 4 cm lang en 3 à 4 cm breed.
-
Leg de schijfjes sint-jakobsnoot op het brood en eindig met een aspergetip per toastje.
-
Bestrooi met een klein snuifje fleur de sel vlak voor het opdienen.