Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig het witlof, snij in 2 helften. Leg ze in een ruime ovenschotel. Kruid met peper, zout en suiker.
-
Verdeel de boter erover. Dek af met aluminiumfolie.
-
Bak in 1 u 30 gaar in de oven op 160°C.
-
Laat het witlof afkoelen. Bekleed een terrine met plasticfolie en verdeel het gegaarde witlof erin.
-
Zet op het witlof een identieke terrine als gewicht. Laat zo een nacht in de koelkast staan. Het witlof krijgt zo een stevige vorm.
-
Ontvorm de terrine voorzichtig. Verwijder de folie.
-
Snij mooie balkjes witlof. Deze kan je traag opwarmen in de oven op 150°C.
-
Bak de zalmfilets gaar in een braadpan met wat hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Warm de tomatenpassata op. Kruid met peper en zout.
-
Serveer een balkje witlof en zalmfilet op een bord. Werk af met een streep tomatenpassata, enkele druppels olijfolie en fijngehakte peterselie.