Terrine van witlof met gebakken zalm

8Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 10 stronkjes witlof
  • 100 g Spar roomboter
  • 2 kl suiker
  • 4 el Boni Selection olijfolie
  • 8 porties Spar verse zalmfilet
  • ¼ l Boni Selection tomatenpassata
  • 1 dl Boni Selection Griekse olijfolie
  • ½ bosje peterselie
Recept

1. Reinig het witlof, snij in 2 helften. Leg ze in een ruime ovenschotel. Kruid met peper, zout en suiker.
2. Verdeel de boter erover. Dek af met aluminiumfolie.
3. Bak in 1 u 30 gaar in de oven op 160°C.
4. Laat het witlof afkoelen. Bekleed een terrine met plasticfolie en verdeel het gegaarde witlof erin.
5. Zet op het witlof een identieke terrine als gewicht. Laat zo een nacht in de koelkast staan. Het witlof krijgt zo een stevige vorm.
6. Ontvorm de terrine voorzichtig. Verwijder de folie.
7. Snij mooie balkjes witlof. Deze kan je traag opwarmen in de oven op 150°C.
8. Bak de zalmfilets gaar in een braadpan met wat hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
9. Warm de tomatenpassata op. Kruid met peper en zout.
10. Serveer een balkje witlof en zalmfilet op een bord. Werk af met een streep tomatenpassata, enkele druppels olijfolie en fijngehakte peterselie.

< naar recepten