Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade: verwarm de rijstazijn in een steelpannetje en los de suiker er al roerend in op.
-
Neem de pan van het vuur en voeg steranijs, oranjebloesemwater en een gebroken stokje kaneel toe.
-
Schil de gember en snij in fijne reepjes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij het vruchtvlees fijn.
-
Voeg de chilipeper en gember bij het azijnmengsel.
-
Salade: schil de pomelo tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mesje de partjes van tussen de witte vliezen uit (= peler à vif).
-
Snij de partjes in stukken. Overgiet met marinade en laat minstens 30 min rusten.
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Pel en snij de sjalotjes in dunne plakjes.
-
Verwijder steranijs en kaneelstokjes. Giet de pomelostukjes af en hou het marinadevocht bij.
-
Doe de pomelostukjes in een serveerschaal samen met de gember en chili. Schep er 3 el marinadevocht door.
-
Schep de mango, olie, limoensap, sjalot, waterkers, koriander en munt erdoor en bestrooi met een snuif zeezout.
-
Schep voorzichtig om en voeg indien nodig nog wat marinade toe.
-
Hak de pindanoten grof.
-
Werk de salade vlak voor het serveren af met sesamzaadjes en gehakte pinda’s.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven