Bruin brood met compote van mango, sinaasappel, pomelo en gember

Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 50 g geleisuiker
  • 1 takje verse tijm
  • 2 cm gember
  • 1 rijpe mango
  • 150 g pomelo
  • waterkers
  • sneetjes geitenkaas
  • grof brood
Recept

compote voor 10 boterhammen

  1. Zet het sinaasappelsap op het vuur met de geleisuiker en het takje tijm.
  2. Schil de gember en rasp fijn. Voeg toe aan het sap.
  3. Laat het samen een 5-tal min zachtjes pruttelen.
  4. Schil de mango, verwijder de pit en snij in kleine stukjes.
  5. Pel de pomelo: verwijder al het wit, je hebt enkel het vruchtvlees nodig. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  6. Voeg de mangostukjes na 10 min pruttelen toe. Laat nog ± 10 min zacht worden.
  7. Meng de pomelostukjes eronder.
  8. Kook op een zacht vuurtje ± 2 min.
  9. Giet het hete mengsel direct in een propere confituurpot. Sluit het deksel en draai de pot op zijn kop. Dan wordt deze geweckt en kan je hem veel langer bewaren.
  10. Serveer de compote op een sneetje bruin brood met een plakje geitenkaas.
  11. Werk af met wat tuinkers.
< naar recepten