Tartaar van rundvlees met zure karamel
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zure karamel: mix de snoepballen fijn. Bedek een bakplaat met een siliconen bakmatje en maak met het poeder van de snoepballen cirkels van 10 cm diameter. Zet in een oven van 170°C gedurende ± 5 minuten tot het poeder gesmolten is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot het bijna hard is. Steek de rondjes zure karamel af met een paletmes.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Reinig de lente-uitjes en snipper fijn. Snij het vlees in fijne blokjes. Meng de tartaar met fijngesnipperde sjalot, lente-ui, kappertjes en fijngehakte peterselie. Voeg enkele druppels tabasco toe en 4 eetlepels Griekse olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Zet een uitsteekring in het midden van het bord en vul met de tartaar. Werk af met een krokantje zure karamel.