Steak tartaar met gepocheerd ei en gebakken asperges

Steak tartaar met gepocheerd ei en gebakken asperges

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de asperges, snij het harde gedeelte weg en snij ze daarna in Kook de asperges 4 minuten in gezouten water. Leg ze op een keukenhanddoek en laat afkoelen. Bak de aspergestukken snel in boter en kruid met peper en zout.

  2. Snij het vlees met een scherp mes eerst in sneetjes en vervolgens in kleine stukjes (het vlees zeker niet malen). Pel de sjalot en snipper fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Hak de kappertjes fijn. Meng alle ingrediënten voor de tartaar onder elkaar. Kruid met peper en zout. Zet koel tot gebruik.

  3. Gepocheerde eieren: breng water met 2 eetlepels azijn tot net onder het kookpunt. Breek de verse, koude eieren in een tas en giet de inhoud in het speciale kommetje dat in het water staat. Laat de eieren 3 minuten pocheren. Haal de kommetjes uit het water en leg de eieren op keukenpapier.

  4. Schik wat jonge slablaadjes op het bord. Zet de uitsteekring in het midden van het bord. Schep de tartaar in de ring en druk goed aan. Neem de ring weg.

  5. Schik de gebakken asperges op het vlees en leg het gepocheerde ei er voorzichtig boven. Geef net voor het opdienen een knipje in de dooier zodat hij mooi over het geheel loopt.

  6. Versier met enkele streepjes balsamicocrème en wat sprietjes bieslook.