Tramezzini met gegrilde asperges, gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Tramezzini met gegrilde asperges, gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de Hollandaisesaus.

  2. Schil de asperges en bestrijk ze met olijfolie. Kruid met peper en zout en gril ze knapperig gaar in een grillpan.

  3. Gepocheerd ei: breng 2 l water samen met de azijn aan de kook. Breek de eieren in aparte kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat er een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 ei in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal het ei met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle eieren gepocheerd zijn.

  4. Laat de tramezzini krokant en licht kleuren onder de grill in de oven.

  5. Schik de asperges op het brood. Lepel de Hollandaisesaus erover en zet er een gepocheerd eitje bovenop.

  6. Werk af met takjes waterkers.