Witte asperges met kabeljauw en hollandaisesaus

Witte asperges met kabeljauw en hollandaisesaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hollandaisesaus: laat de boter smelten in de microgolfoven. Giet de boter voorzichtig af zodat het witte bezinksel achterblijft. Zo krijg je geklaarde boter.

  2. Neem een kleine conische steelpan. Klop hierin de eidooiers en het water tot een schuimige massa op een matig vuur. Klop steeds in de vorm van een Haal, vanaf het moment dat je dikke lijnen kan kloppen, de pan van het vuur. Klop nu de lauwe gesmolten boter voorzichtig straalsgewijs onder de luchtige massa. Zo zal de saus binden. Smaak af met zout, cayennepeper en het sap van de citroen. Hou de saus au bain-marie warm.

  3. Schil de witte asperges met een dunschiller. Snij ze op gelijke lengte. Leg de geschilde asperges in koud water in een lage kookpan, kruid voldoende met zout, peper en muskaatnoot.

  4. Dek af met een laag boterpapier. Breng aan de kook. Zet de pan van het vuur en laat de asperges hierin afkoelen.

  5. Kook de pasta al dente, werk af met fijngesnipperde basilicum, stukjes paprika en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Stoom de porties kabeljauw gaar. Kruid met peper en zout, werk af met zeste van citroen.

  7. Serveer de pasta, asperges en kabeljauw op het bord. Serveer de hollandaisesaus er net voor het opdienen bij.