Kabeljauw met koolrabischubben, hollandaisesaus en geprakte aardappel

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil de koolrabi. Snij de bieslook fijn en bewaar in de koelkast.
-
Draai de vastkokende aardappelen in aluminiumfolie en pof 40 min in de warme oven.
-
Snij met de mandoline fijne plakjes van 1 koolrabi en steek kleine rondjes uit de plakjes. Snij de andere koolrabi in kleine dobbelsteentjes. Kruid de vis met peper en zout.
-
Schik de vis in een ingeboterde ovenschotel. Bedek de vis met de rondjes koolrabi zoals de schubben van een vis.
-
Snij een stukje bakpapier even groot als de vis en besmeer dit rijkelijk met boter. Duw het bakpapier met de beboterde kant op de ‘koolrabischubben’ van de vis.
-
Haal de aardappelen uit de oven en laat ze even afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.
-
Pel de lauwe aardappelen. Prak ze met een vork en meng de zure room en een klontje boter eronder.
-
Gaar de vis 15 min in een oven van 160°C. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier. Hou warm.
-
Bak de koolrabidobbelsteentjes krokant in een klontje hete boter, kruid met peper en zout.
-
Hollandaisesaus
-
Klop de eidooiers samen met het witbier en citroensap luchtig op een matig vuur. Haal van het vuur en klop er beetje bij beetje 100 g in stukjes gesneden koude door, tot je een gebonden saus krijgt. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte bieslook toe.
-
Giet de saus over de borden, verdeel de geprakte aardappelen en gebakken koolrabistukjes erover. Schik de vis erop, werk af met wat bieslook en serveer.