Kabeljauw met koolrabischubben, hollandaisesaus en geprakte aardappel

Kabeljauw met koolrabischubben, hollandaisesaus en geprakte aardappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de koolrabi. Snij de bieslook fijn en bewaar in de koelkast.

  3. Draai de vastkokende aardappelen in aluminiumfolie en pof 40 min in de warme oven.

  4. Snij met de mandoline fijne plakjes van 1 koolrabi en steek kleine rondjes uit de plakjes. Snij de andere koolrabi in kleine dobbelsteentjes. Kruid de vis met peper en zout.

  5. Schik de vis in een ingeboterde ovenschotel. Bedek de vis met de rondjes koolrabi zoals de schubben van een vis.

  6. Snij een stukje bakpapier even groot als de vis en besmeer dit rijkelijk met boter. Duw het bakpapier met de beboterde kant op de ‘koolrabischubben’ van de vis.

  7. Haal de aardappelen uit de oven en laat ze even afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.

  8. Pel de lauwe aardappelen. Prak ze met een vork en meng de zure room en een klontje boter eronder.

  9. Gaar de vis 15 min in een oven van 160°C. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier. Hou warm.

  10. Bak de koolrabidobbelsteentjes krokant in een klontje hete boter, kruid met peper en zout.

  11. Hollandaisesaus

    Klop de eidooiers samen met het witbier en citroensap luchtig op een matig vuur. Haal van het vuur en klop er beetje bij beetje 100 g in stukjes gesneden koude door, tot je een gebonden saus krijgt. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte bieslook toe.

  12. Giet de saus over de borden, verdeel de geprakte aardappelen en gebakken koolrabistukjes erover. Schik de vis erop, werk af met wat bieslook en serveer.