Preischotel met aardappel puree & kabeljauw

Preischotel met aardappel puree & kabeljauw

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardappelpuree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat de aardappelen eventjes drogen in de pot. Passeer de gekookte aardappelen door een roerzeef. Werk af met de boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Saus: laat de witte wijn, visfumet en room voor de helft inkoken. Klop er twee eidooiers onder. Kruid met peper en zout.

  3. Snij het groen en de voet van de prei.

  4. Snij het wit van de prei overlangs in 2.

  5. Snij vervolgens in kleine stukken.

  6. Spoel de prei grondig onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  7. Stoof de prei aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout en laat lichtjes kleuren.

  8. Bedek de bodem van de ovenschotel met een dikke laag aardappelpuree.

  9. Verdeel de gestoofde prei erover.

  10. Leg de kabeljauwhaasjes als volgende laag.

  11. Werk af met grijze garnalen.

  12. Giet de saus als laatste over de bereiding.

  13. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat nog 20 minuten garen.