Gesmoorde kabeljauw met aardappelschijfjes

Gesmoorde kabeljauw met aardappelschijfjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de visbouillon met de gehakte peterselie en de boter. Mix en passeer door een fijne puntzeef. Kruid met peper en zout. Hou opzij.

  2. Blancheer de gekuiste spruitjes in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  3. Schil de aardappelen en snij er een cilinder uit van 3 cm diameter. Snij van de cilinder fijne schijfjes van 1 mm. Spoel de aardappelschijfjes zeker niet.

  4. Strijk de bovenzijde van de kabeljauw in met mosterd. Leg de fijne aardappelplakjes schubsgewijs op de vis tot hij helemaal bedekt is. Druk goed aan.

  5. Leg de kabeljauw met de aardappelzijde naar onder in een antikleefpan met hete geklaarde boter en olijfolie. Laat op middelmatig vuur bakken tot de aardappelzijde mooi goudbruin kleurt.

  6. Keer de vis om en laat de andere zijde verder garen op een zacht vuurtje.

  7. Snij de spruitjes in 2 en warm ze op in wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Pel de sjalot en kook gaar in wat water met boter. Snij de sjalot in 2 en serveer bij de vis.

  9. Warm de saus op.

  10. Schik de vis op het bord met daar rond de groenten. Werk af met de warme saus.