Zalm met prei in mosterdroom en aardappelschijfjes

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snipper de dille fijn en meng met de panko en 2 el boter /2 el panko.
-
Pel de sjalot en de look; snipper alles fijn.
-
Was het preiwit en snij fijn.
-
Bak de sjalot en look glazig in een sauspan. Blus met de wijn en laat verdampen. Bevochtig met de room en visbouillon. Laat sudderen tot een gebonden saus. Roer de mosterd erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Stoof de prei gaar in wat boter. Kruid met zwarte peper en zout. Roer de prei door de saus.
-
Warm de oven voor op 200°C.
-
Giet de prei in een ovenschotel. Leg de zalmfilets erop. Bedek de zalmfilets met de panko. Bedek de prei dakpansgewijs met de aardappelschijfjes rondom de zalmfilets. Verdeel de kaas erover.
-
Bak de ovenschotel 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders