Provençaalse dunne lende met ratatouille en aardappelschijfjes


Sébastien & Baptiste
spar koksijde bad
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- April
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- Groenten
Aubergine
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de ovenaardappelen en snij in plakjes van 1 cm dikte. Leg ze trapsgewijs op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Laat 30 min garen in de oven op 180°C.
-
Pel de ui en snij in stukjes. Snij de aubergine en courgette in gelijke stukjes. Snij de tomaten in kwartjes, verwijder de pitten en snij vervolgens in blokjes. Stoof de groenten aan in olijfolie, laat garen. Kruid met peper, zout en verse basilicum.
-
Snij de look in fijne plakjes en meng met de mayonaise.
-
Laat het vlees even rusten op kamertemperatuur. Wrijf het in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril aan beide zijden op een hete grill. Laat daarna verder garen in de oven.
-
Snij de paprika in repen en gril op de hete grill.
-
Serveer het vlees op het bord. Werk af met wat grof zeezout en peper. Schik de ratatouille met een serveerring naast het vlees. Werk af met de aardappelschijfjes, lookmayonaise, een toefje tuinkers en basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven