Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
-
Stamp tot een fijne puree met 150 ml melk en 50 g boter. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Snij het groen van de prei. Snij elk wit van de prei in 2 stukken van 10 cm.
-
Stoom of kook de preirolletjes gaar in 15 à 20 min.
-
Snipper de bieslook en platte peterselie fijn.
-
Pel de look en sjalot. Pers de look fijn met een lookpers. Snipper de sjalot fijn.
-
Smelt 25 g boter in een kookpot. Bak de sjalot met de look glazig. Bestrooi met de bloem en roer goed door.
-
Blus langzaam met de groentebouillon en 200 ml melk. Breng de saus al roerend aan de kook tot deze gaat binden.
-
Haal van het vuur en roer de verse kruiden erdoor. Kruid met zwarte peper, maar let op met zout.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij elk rolletje prei in de lengte in Leg ½ van de prei naast elkaar in een ovenschotel. Bedek met een laag gerookte zalm. Overgiet met ½ van de saus. Herhaal het proces voor de overige prei en zalm en werk af met de overige saus.
-
Verdeel de puree erover. Spuit met een gekarteld mondje torentjes puree op de ovenschotel. Bestrooi met paneermeel.
-
Zet 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Zet nog 5 min onder de grill om mooi te gratineren.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven