Kabeljauw met geplette kruidenpatatjes

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 800 g Spar kabeljauwfilet
  • 1 kg Belle de Fontenay aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • ½ bosje bladpeterslie
  • ½ bosje bieslook
  • 1 bosje kervel
  • 1 bosje waterkers
  • enkele takjes dragon
  • 1 el mosterd
  • 150 g Boni Selection zure room
  • Spar boter
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
2. Snipper de verse kruiden fijn.
3. Was de aardappelen en kook ze in de schil in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen.
4. Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.
5. Verwarm een scheutje olijfolie in een pot en stoof de sjalotsnippers glazig.
6. Doe de aardappelplakjes erbij en plet grof met een aardappelstamper.
7. Schep de zure room, verse kruiden en mosterd erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Hou warm.
8. Smelt een flinke klont boter in een braadpan op een matig vuur.
9. Kruid de vis met peper en zout. Leg in de pan als de boter begint te bruisen.
10. Draai na 2 à 3 min om en bak ook de andere kant 3 min.

< naar recepten