Kabeljauwhaasje met notenkorstje, geplette aardappel en pesto

Kabeljauwhaasje met notenkorstje, geplette aardappel en pesto

Allergenen

Vis , Mosterd , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: rooster de pijnboompitten in een hete pan. Eenmaal gekleurd, haal ze uit de pan en laat afkoelen. Pel het teentje look en snij in Spoel de peterselie en pluk de blaadjes. Hak ze fijn in een kleine keukenrobot. Voeg de geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en look eraan toe. Maal fijn tot je een smeuïge massa krijgt.

  2. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en spoel ze. Zet op in gezouten koud water, laat gaar koken en giet af. Laat de aardappelen even bloemen in de kookpot. Plet de aardappelen fijn met een stamper. Breng op smaak met 50 gr boter, peper en zout. Hou warm.

  3. Pel de sjalotten. Snij overlangs in 4 delen. Zet deze op in een sauspan met 150 gr boter en de witte wijn. Breng aan de kook. Laat 5 minuten inkoken op matig vuur. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. Mix de hazel- en pistachenoten fijn met een keukenrobot. Wrijf de kabeljauw aan beide zijden in met mosterd. Rol de stukken kabeljauw voorzichtig in het notenmengsel. Bak beide zijden mooi krokant aan in 50 gr gesmolten boter op een matig vuur gedurende 12 minuten.

  5. Serveer de puree en pesto in quenelles op het bord. Leg de kabeljauw erbij en nappeer de saus met sjalotten erbij.