Kabeljauw met witte asperges, dijonaisesaus en kruidensla

Kabeljauw met witte asperges, dijonaisesaus en kruidensla

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte asperges en besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Gril de asperges gaar in een grillpan. Hou warm op een zacht vuur.

  2. Smelt de geklaarde boter en haal van het vuur.

  3. Klop de eidooiers los met 1 el witte wijnazijn, een snuifje cayennepeper en zout. Zet op een medium vuur en blijf kloppen tot de massa schuimig wordt en gaat binden.

  4. Haal de dooiers van het vuur en roer al kloppend en straalsgewijs de gesmolten geklaarde boter erdoor, tot je een gebonden warme ‘mayonaise’ krijgt. Breng op smaak met de graantjesmosterd, witte wijnazijn, cayennepeper en zout. Hou warm onder aluminiumfolie.

  5. Bak de kabeljauwhaasjes 2 à 3 min aan beide zijden krokant in wat boter in een antikleefpan. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Meng de kervel, platte peterselie en dille met wat olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper.

  7. Serveer de gegrilde asperges met de kabeljauw. Werk af met de kruidensla en dijonaisesaus.