Gegrilde witte asperges met kruidenricotta en erwtjes

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 bussels witte asperges
  • 250 g ricotta
  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje bladpeterselie
  • 1/3 plantje bieslook
  • verse kervel
  • 2 el sap van citroen
  • 150 g Boni Selection diepvrieserwtjes
  • 1 ui
  • 50 g Spar rucola
  • 20 g sesamzaadjes
  • 200 g Boni Selection tagliatelle
  • balsamicocrème
  • Boni Selection olijfolie
  • cayennepeper
  • fleur de sel
  • Spar boter
Recept
  1. Snipper 3⁄4 van de basilicum, 1⁄2 van de platte peterselie en 1⁄3 van de bieslook fijn. Hou de rest van de kruiden bij als afwerking.
  2. Mix de verse groene kruiden met 50 ml olijfolie en citroensap tot een pesto. Meng onder de ricotta. Kruid met cayennepeper en zout.
  3. Rooster het sesamzaad al roerend goudbruin in een droge koekenpan.
  4. Breng gezouten water aan de kook.
  5. Blancheer de diepvrieserwten gedurende 1 min in het kokende water.
  6. Pel de ui en snipper fijn.
  7. Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de ui glazig. Voeg de erwtjes toe en laat mee gaar bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Schil de asperges en smeer ze in met olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.
  9. Gril ze in een warme grillpan gedurende 5 min aan elke zijde.
  10. Kook de tagliatelle beetgaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af en roer er olijfolie en het sesamzaad onder.
  11. Serveer de asperges met de kruidenricotta. Draai er met een vork wat tagliatelle bij en werk af met de erwtjes.
  12. Kruid met wat fleur de sel en versier met veel verse kruiden en balsamicocrème.
< naar recepten