Gegrilde witte asperges met kruidenricotta en erwtjes

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snipper 3⁄4 van de basilicum, 1⁄2 van de platte peterselie en 1⁄3 van de bieslook fijn. Hou de rest van de kruiden bij als afwerking.
-
Mix de verse groene kruiden met 50 ml olijfolie en citroensap tot een pesto. Meng onder de ricotta. Kruid met cayennepeper en zout.
-
Rooster het sesamzaad al roerend goudbruin in een droge koekenpan.
-
Breng gezouten water aan de kook.
-
Blancheer de diepvrieserwten gedurende 1 min in het kokende water.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de ui glazig. Voeg de erwtjes toe en laat mee gaar bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schil de asperges en smeer ze in met olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.
-
Gril ze in een warme grillpan gedurende 5 min aan elke zijde.
-
Kook de tagliatelle beetgaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af en roer er olijfolie en het sesamzaad onder.
-
Serveer de asperges met de kruidenricotta. Draai er met een vork wat tagliatelle bij en werk af met de erwtjes.
-
Kruid met wat fleur de sel en versier met veel verse kruiden en balsamicocrème.