Gegrilde witte asperges met kruidenricotta en erwtjes PT1H 4 porties 250 g ricotta 2 eetlepels sap van citroen 1 plantje platte peterselie 200 g Boni tagliatelle 50 g Spar rucola 0 plantje bieslook 2 bosjes witte asperges 20 g sesamzaadjes 1 plantje basilicum 150 g Boni diepvrieserwtjes verse kervelblaadjes 1 ui balsamicocrème Boni olijfolie cayennepeper fleur de sel Spar boter

Gegrilde witte asperges met kruidenricotta en erwtjes

b131503d27f3b78413f008a048ef5abe94f74992d8b212d9ae7717aff08dcbf5.jpg

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper 3⁄4 van de basilicum, 1⁄2 van de platte peterselie en 1⁄3 van de bieslook fijn. Hou de rest van de kruiden bij als afwerking.

  2. Mix de verse groene kruiden met 50 ml olijfolie en citroensap tot een pesto. Meng onder de ricotta. Kruid met cayennepeper en zout.

  3. Rooster het sesamzaad al roerend goudbruin in een droge koekenpan.

  4. Breng gezouten water aan de kook.

  5. Blancheer de diepvrieserwten gedurende 1 min in het kokende water.

  6. Pel de ui en snipper fijn.

  7. Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de ui glazig. Voeg de erwtjes toe en laat mee gaar bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Schil de asperges en smeer ze in met olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.

  9. Gril ze in een warme grillpan gedurende 5 min aan elke zijde.

  10. Kook de tagliatelle beetgaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af en roer er olijfolie en het sesamzaad onder.

  11. Serveer de asperges met de kruidenricotta. Draai er met een vork wat tagliatelle bij en werk af met de erwtjes.

  12. Kruid met wat fleur de sel en versier met veel verse kruiden en balsamicocrème.