Witte asperges op Provençaalse wijze

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 000 g witte asperges
  • 100 g Spar ansjovis op olie
  • 1 teentje look
  • 150 ml Spar Griekse olijfolie
  • 4 Spar eieren
  • peterseliepluksels
Recept

1. Schil de asperges en snij het harde gedeelte onderaan af.
2. Zet de asperges op in koud water en laat ze koken. Zet het vuur af eenmaal het water kookt en laat de asperges verder garen.
3. Pel het teentje look. Mix 50 gr ansjovisjes met olie en het teentje look in de keukenrobot. Voeg de olijfolie straalsgewijs toe tot je een saus bekomt.
4. Zet water op en laat het koken. Voeg de eieren voorzichtig toe aan het kokende water en laat gedurende 5 minuten koken.
5. Haal de eieren uit het water en laat kort afkoelen in koud water.
6. Schik de asperges op het bord en versier met enkele ansjovisjes. Pel de eitjes en zet op de asperges.
7. Werk af met de ansjovissaus en enkele peterseliepluksels. Dien onmiddellijk op.

< naar recepten