Quiche met kerstomaatjes, groene en witte asperges

Quiche met kerstomaatjes, groene en witte asperges

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet de bakvormen in met boter. Rol het deeg uit, leg het in de bakvormen en druk het aan, snij overtollig deeg weg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bewaar 30 minuten in de koelkast.

  3. Bedek het deeg met bakpapier en giet de bakparels of gedroogde erwten erop. Bak de bodem 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het papier en de vulling en bak het deeg dan nog eens 3 minuten, tot het goudgeel is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Schil de witte asperges. Snij de houterige uiteinden van alle asperges. Blancheer de witte asperges een 2-tal minuten in een weinig water. Haal uit het water. Snij alle asperges in de lengte middendoor. Maal de broccoliroosjes fijn in de blender. Snij de pancetta fijn en bak goudbruin en krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

  5. Klop de rest van de eieren met de room, mosterd en wat zout en peper. Meng de gehakte broccoliroosjes eronder. Voeg het grootste deel van de kaas toe en roer de pancetta erdoor. Giet het mengsel op de deegbodem. Leg de asperges er gerangschikt in. Snij de kerstomaatjes in Schik de tomaatjes er mooi tussen. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas.

  6. Zet de taarten in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten, tot de vulling net is gestold.

  7. Haal uit de oven en laat de taart 15 minuten rusten.