Tags

Hoe maak je quiche?

Zin in quiche? Wij helpen je graag bij het bereiden van een heerlijke quiche met onze heerlijke recepten. Benieuwd naar de tip voor een krokante bodem? We verklappen je graag het geheim. Ook koud is quiche erg lekker, ideaal voor je volgende brunch of picknick

Hoe voorkom je een natte quichebodem?

Om een zompige bodem te voorkomen, kan je de quichebodem voorbakken, ofwel ‘blind bakken’. Het is iets meer werk, maar het resultaat - een krokante bodem - zal zeker lonen.

Bodem ‘blind bakken’

  1. Prik met een vork gaatjes in de bodem, zo blijft je quiche lekker luchtig.
  2. Bedek de bodem met bakpapier.
  3. Leg er vervolgens bakparels op. Heb je geen bakparels? Rijst is de ideale vervanger.
  4. Bak de bodem gaar in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. 
  5. Laat de bodem afkoelen op een rooster voordat je deze vult met de ingrediënten.

 

recepten-met-pompoen-quiche.jpg
Muffinquiches in brooddoos

Quiche on the go

Deze muffinquiches zijn super handig om mee te nemen als lunch. Ook leuk voor in de brooddoos van de kinderen.

Recept muffinquiches

Welk deeg gebruiken voor quiche?

Quiche maak je traditioneel met bladerdeeg. Gaat je voorkeur uit naar een stevige structuur? Werk dan met kruimeldeeg. Je kan kiezen voor een kant-en-klaar deeg of jezelf uitdagen en zelf blader- of kruimeldeeg maken. We helpen je stap-voor-stap in onze recepten. Deegrol en ovenwanten in de aanslag en bakken maar!

Twee stukjes bladerdeeg met bloem

Bladerdeeg maken

Zelf bladerdeeg maken? Ontdek hoe je het deeg 'toert' als een professional.

 

Kruimeldeeg

Kruimeldeeg maken

Mengen, kneden en geduld ... de elementen voor jouw kruimeldeeg.

Ga naar het recept
Quiche met zalm prei en ricotta.jpg

Quiche met zalm, prei en ricotta

Ons populairste quiche recept is met zalm, prei en ricotta. De combinatie van ingrediënten is hemels.

Naar het recept

Hoe weet je of je quiche goed gebakken is?

In onze quicherecepten geven we steeds mee hoelang je quiche in de oven moet. Let wel op, want iedere oven is anders. Daarom raden wij aan om naar de vulling van je quiche te kijken. Is deze stevig? Dan is je quiche klaar! Laat je quiche na het bakken nog even afkoelen in de vorm. Zo krijg je hem makkelijker uit de vorm en blijft hij niet kleven.

Hoe quiche heropwarmen?

Bak je quiche 15 minuten op 180 °C. Ideaal als je de dag nadien wil genieten van een restje quiche. Door de quiche in de oven op te warmen blijft de bodem lekker krokant.

Daarnaast is de Airfryer ook een ideale manier om je quiche op te warmen en de krokante korst te behouden. Zet je Airfryer op 180°C en bak de quiche gedurende 5 à 7 minuten

Je kan de quiche ook even opwarmen in de microgolfoven maar dan zal je wel de krokantheid van je deeg verliezen.

Verwerk restjes in je quiche

Een quiche is ideaal om je restjes in te verwerken. Het zorgt voor originele combinaties. Je kan ook variëren met kaas (bv: gorgonzola, geitenkaas, ...), noten (zoals pijnboompitten, gehakte cashewnoten, hazelnoten, …) of kikkererwten.