Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 4ed76da21780e049a0bbbf7e4995086ef4b834cc9e898752e5abf1de93d71ac6.jpg

    Pel de look en snipper fijn.

  2. 1c05819aaa76bec0205d6743ab5da03fcaba7edc1d68639b3535d6be216f80c4.jpg

    Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.

  3. 6f09193c82732dbe0e0bc2c0310fdbccea7fb3cd642bebcd8f7ae93ea5c57851.jpg

    Smelt een klontje boter in een pan en stoof de looksnippers samen met de champignons aan. Kruid met peper en zout. Roer de spinazie erdoor en laat slinken.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. 8639bc839d7afd1d38bac5dacfab2151966a264c28c6c54ea46d76129865b0a1.jpg

    Bestrijk de holtes van een muffinblik met boter.

  6. b85351847657c7e1540dfe62268a8a51d8fbd2cdc179c57cc63b50f1f6e0c536.jpg

    Rol het bladerdeeg open, steek er met een uitsteekring 8 rondjes uit en leg in de muffinvorm.

  7. 1d01bfacbe67db41def18da9a95ebd089a1239e45022a49fe42cd529849edaae.jpg

    Strooi een beetje geraspte mozzarella op de bodem en schep de champignon-spinaziemengeling erin. Leg er een mozzarellabolletje bovenop.

  8. ee8d2694dcdd844ed86ad70880643bb48f635c0d65ef4be4f1a3c3ed1d3497c5.jpg

    Klop de eieren los met de room. Kruid royaal met peper, zout en espelettepeper. Giet over de champignonmengeling tot het deegbakje mooi gevuld is. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over.

  9. c7cc5d4cc64c212c14977f3c32a0c5a09d45a443cd0b30dc44ce123893446ce5.jpg

    Bak goudbruin en gaar 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  10. df05c8c8ff9e5c2ed37116dd064869cca9fd652cf82317d2dd0505e1fc1daa56.jpg

    Was de groenten en snij de komkommer, paprika en wortel in hapklare staafjes.

  11. 772cec7e22d48a1206e40cd4d79d1698e06b26fa29b3720c5e90c69b30f3c8bc.jpg

    Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  12. bb9ea3a28e304aae718c91d716d5e57bd4342816a1078e015309388407e9aceb.jpg

    Verdeel de muffins en groenten over de brooddozen.