Witlooftaartjes met gerookte zalm

24Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 24 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 4 stronken witloof
  • 150 g Spar gerookte zalm
  • zalm- of foreleitjes
  • 1 bosje kervel
  • 250 ml Spar room
  • 5 Spar eieren
  • 150 g Spar gemalen kaas
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • Spar boter
  • 2 muffinvormen
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Bekleed de muffinvormen met bakpapier en plakjes deeg.
3. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
4. Snij het witloof fijn, stoof aan in boter en laat zo droog mogelijk bakken. Kruid met cayennepeper, nootmuskaat en zout.
5. Klop de eieren los met de room. Hou enkele plukjes kervel apart en hak de rest fijn. Voeg de kervel bij de eieren samen met de helft van de gemalen kaas en breng op smaak met nootmuskaat, cayennepeper en zout.
6. Snij de gerookte zalm in reepjes en meng door het witloof. Schep de mengeling in de vormpjes. Lepel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
7. Bak goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
8. Werk af met viseitjes en plukjes kervel. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten