Quiche met gerookte zalm & witloof PT1H 4 porties nootmuskaat cayennepeper 4 stronkjes witlof 4 Spar eieren 1 eetlepel couscous 1 bosje fijngehakte kervel 200 ml Spar room 100 g Spar gemalen emmentaler Spar boter 1 verpakking bladerdeeg 150 g Spar gerookte zalm

Quiche met gerookte zalm & witloof

a711c24ea15d451ef6d17f83ecfdc65506751b63556172868dd98253fef38046.png

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik er gaatjes in met een vork. Strooi couscous op de bodem (want couscous slorpt het overtollige vocht op).

  3. Bedek met bakpapier en stort de bakparels erin. Bak gedurende 15 minuten blind. Verwijder het bakpapier met de bakparels.

  4. Snij het witloof fijn en stoof aan in boter. Laat zo droog mogelijk bakken. Kruid met cayennepeper, nootmuskaat en zout. Snij de gerookte zalm in stukjes.

  5. Klop de eieren met de room los en roer de kervel en de helft van de emmentaler er door. Breng op smaak met cayennepeper, nootmuskaat en zout.

  6. Meng het witloof met de gerookte zalm en schep in de vorm. Overgiet met het eimengsel en bestrooi met de rest van de gemalen kaas.

  7. Bak in 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.