Quiche met gerookte zalm & witloof

Quiche met gerookte zalm & witloof

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik er gaatjes in met een vork. Strooi couscous op de bodem (want couscous slorpt het overtollige vocht op).

  3. Bedek met bakpapier en stort de bakparels erin. Bak gedurende 15 minuten blind. Verwijder het bakpapier met de bakparels.

  4. Snij het witloof fijn en stoof aan in boter. Laat zo droog mogelijk bakken. Kruid met cayennepeper, nootmuskaat en zout. Snij de gerookte zalm in stukjes.

  5. Klop de eieren met de room los en roer de kervel en de helft van de emmentaler er door. Breng op smaak met cayennepeper, nootmuskaat en zout.

  6. Meng het witloof met de gerookte zalm en schep in de vorm. Overgiet met het eimengsel en bestrooi met de rest van de gemalen kaas.

  7. Bak in 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.