Miniquiches van gekleurde wortelen en courgette

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Wrijf de binnenzijde van de bakringen in met vetstof. Snij cirkels bladerdeeg met een diameter van 14 cm.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Leg de bakringen op een bakplaat met bakpapier. Bekleed ze met bladerdeeg en duw mooi aan tegen de binnenzijde. Snij het overtollige deeg weg aan de buitenzijde. Prik het deeg in met een vork, zo voorkom je dat het begint te rijzen. Bewaar koel in de ijskast.

  4. Schil de wortelen en snij er fijne sliertjes van met een mandoline of dunschiller. Snij sliertjes van de courgette. Rol de sliertjes van gekleurde wortel en courgette tot kleine cilinders. Plaats deze op het bladerdeeg.

  5. Meng de eieren met de room. Kruid met peper en zout en giet het mengsel over de groentjes.

  6. Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 20 min.