Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel en snipper de ui fijn. Snij de selderstengels in dunne plakjes.

  3. Snij de paksoi in reepjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.

  4. Snij dille, peterselie en munt fijn.

  5. Rasp de cheddar en verkruimel de feta.

  6. Verwarm 2 el olijfolie in een pot en bak de ui glazig. Voeg paksoireepjes en selderplakjes toe en roerbak tot de selder wat zachter wordt. Voeg spinazie toe en laat ze slinken.

  7. Bak de lente-ui, rucola en kruiden nog enkele min mee.

  8. Schep het mengsel in een vergiet, laat uitlekken en afkoelen. Knijp zoveel mogelijk vocht uit het afgekoelde mengsel.

  9. Klop de eieren los en meng de ricotta, feta, cheddar, citroenzeste en suiker erdoor. Schep de kruiden door het mengsel. Kruid met peper en zout.

  10. Bestrijk een vel filodeeg met olijfolie, leg er een vel op en bestrijk opnieuw tot je een stapel van 5 vellen hebt.

  11. Schik het deeg in een springvorm en laat de randen erover hangen. Schep de kruidenvulling erin en vouw het deeg nonchalant dicht. Bestrijk kwistig met olijfolie.

  12. Zet in de voorverwarmde oven en bak in 30 à 40 min goudbruin en gaar. Haal de kruidentaart uit de springvorm, schik op een schotel en serveer warm of lauw.