Krokante kruidentaart met kaas

Selder , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel en snipper de ui fijn. Snij de selderstengels in dunne plakjes.
-
Snij de paksoi in reepjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
-
Snij dille, peterselie en munt fijn.
-
Rasp de cheddar en verkruimel de feta.
-
Verwarm 2 el olijfolie in een pot en bak de ui glazig. Voeg paksoireepjes en selderplakjes toe en roerbak tot de selder wat zachter wordt. Voeg spinazie toe en laat ze slinken.
-
Bak de lente-ui, rucola en kruiden nog enkele min mee.
-
Schep het mengsel in een vergiet, laat uitlekken en afkoelen. Knijp zoveel mogelijk vocht uit het afgekoelde mengsel.
-
Klop de eieren los en meng de ricotta, feta, cheddar, citroenzeste en suiker erdoor. Schep de kruiden door het mengsel. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk een vel filodeeg met olijfolie, leg er een vel op en bestrijk opnieuw tot je een stapel van 5 vellen hebt.
-
Schik het deeg in een springvorm en laat de randen erover hangen. Schep de kruidenvulling erin en vouw het deeg nonchalant dicht. Bestrijk kwistig met olijfolie.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak in 30 à 40 min goudbruin en gaar. Haal de kruidentaart uit de springvorm, schik op een schotel en serveer warm of lauw.