Lentetaart met kruidenroomkaas PT30M 6 porties 7 jonge worteltjes 2 eetlepels Spar room 1 verpakking bladerdeeg 1 eetlepel fijngesneden verse basilicum, munt en bieslook 7 groene asperges 300 g Spar verse kruidenkaas 100 g Spar diepvrieserwtjes

Lentetaart met kruidenroomkaas

b92d60831c48238ef99591ae5abb1cb43ee8669f7e85a03def9803d9a305ac1b.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm. Schik in een vuurvaste schaal met lage rand. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bedek met een laag bakpapier en bakparels. Bak de bodem goudbruin krokant op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  2. Schil de wortels en het onderste gedeelte van de groene asperges. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten water. Haal uit het water en laat ze uitlekken.

  3. Blancheer de diepvrieserwtjes kort. Giet ze af en laat uitlekken.

  4. Meng de kruidenroomkaas en schep de verse fijngehakte kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Strijk uit over de taartbodem.

  5. Snij de wortels en asperges in de lengte doormidden. Schik ze afwisselend op de kruidenroomkaas. Bestrooi met de erwtjes om de gaatjes op te vullen. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.