Tarte tatin met kerstomaatjes & geitenkaas

Tarte tatin met kerstomaatjes & geitenkaas

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verhit de olijfolie in de tarte tatinvorm op een laag vuur. Fruit de uiringen glazig, voeg tijm en rozemarijn toe en laat zachtjes stoven. Overgiet met balsamicoazijn en laat verdampen. Haal van het vuur en kruid met peper en zout.

  2. Schep de uiringen op een hoopje. Druppel wat olijfolie op de bodem van de vorm en bedek deze met kerstomaatjes. Kruid met peper en zout, bestrooi met oreganoblaadjes en schep de uiringen over de kerstomaatjes.

  3. Dek af met het uitgerolde bladerdeeg. Duw de randen van het deeg naar binnen, onder de tomaten, en druk ze stevig vast.

  4. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  5. Maak het deeg aan de randen los met een scherp mesje. Zet een groot bord op de tarte tatinvorm. Hou met ovenwanten de vorm en het bord samen vast en draai in een vloeiende beweging om. De tomaatjes liggen nu bovenaan.

  6. Verkruimel de geitenkaas over de tomaatjes en serveer onmiddellijk.