Tarte tatin van kerstomaatjes

8Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 verpakking bladerdeeg
  • 40 stuks kerstomaatjes
  • 4 eetlepels zachte olijfolie
  • grof zeezout
  • een beetje suiker
  • 10 stuks grote basilicumblaadjes
  • 3 sneetjes oud brood, fijngemalen
  • 1 stuks ei
  • Provençaalse kruiden
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Giet 2 eetlepels olijfolie op de bodem van een pan met antikleeflaag.
3. Schik de tomaatjes zo dicht mogelijk tegen elkaar tot de hele pan vol ligt. Kruid met peper, zeezout gemengd met wat suiker en fijngesnipperde basilicumblaadjes. Strooi het fijngemalen oud brood over de tomaten, want dit neemt het sap op dat tijdens het bakken
uit de tomaatjes loopt.
4. Leg het bladerdeeg over de tomaatjes en stop de rand in, zodat de tomaatjes helemaal ingesloten zijn.
5. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopt ei en bestrooi met Provençaalse kruiden.
6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C. Zet de pan in de oven en bak de taart gedurende 30 minuten.
7. Haal de taart uit de oven en laat hem een paar minuten staan.
8. Zet een groot bord op de pan en draai voorzichtig en in 1 keer om. Let op: gebruik
ovenwanten, want de pan is heet.
9. Neem de pan van de tatin. Laat volledig afkoelen. Besprenkel met olijfolie.

< naar recepten