Tarte tatin van coeur de boeuf

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 140°C.

  2. Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een medium vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. Bereid de perfecte karamel. Wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karamelliseren stopt. Let op voor spatten!

  3. Snij de tomaten in de breedte door en leg ze in de karamel, voeg een scheutje balsamicoazijn toe. Laat de tomaten even in de karamel liggen.

  4. Neem een taartvorm en plaats de tomaten in de vorm, met de snijkant naar boven. Giet de karamel mee in de taartvorm.

  5. Zet de taartvorm in de oven en laat de tomaten ongeveer ½ uur ‘drogen’.

  6. Haal de taartvorm uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200°C.

  7. Rol een vel bladerdeeg dat net iets groter is dan de taartvorm op een deegrol en ontrol die boven de taartvorm. Rol het overtollige deeg op en duw het tegen de binnenkant van de taartvorm. Duw het bladerdeeg op de tomaten licht aan. Snij een klein luchtgat in het midden van het deeg en bestrijk met een beetje olijfolie. Laat nog 15 minuten bakken tot het deeg goudbruin ziet.

  8. Haal de taart uit de oven. Plaats een schaal tegen de bovenkant van de taartvorm en draai het geheel in een vloeiende beweging om. Werk af met gemalen peper en verse basilicum.