Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij elke appel in 4.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Verhit de suiker met 50 ml water in een ovenbestendige pan op het vuur. Laat karamelliseren tot een koperkleurige karamel. Haal van het vuur en roer de boter er voorzichtig door.

  4. Schik de appelen in de karamel met de bolle kant naar boven. Zet op het vuur en laat even doorwarmen tot de karamel mooi donker wordt van kleur. Strooi wat kaneel op de appelen.

  5. Haal van het vuur en leg het bladerdeeg er bovenop. Prik wat gaatjes in het deeg.

  6. Zet de taart 35 à 40 min in de voorverwarmde oven tot een lichtbruin en krokant deeg. Haal uit de oven en zet een bord omgekeerd op de pan.

  7. Draai de pan in een snelle beweging om zodat de taart uit de pan op het bord valt.

  8. Serveer met een bolletje vanille-ijs.