Tarte tatin met gember en munt PT1H 4 porties 3 blaadjes verse munt 1 rol Spar bladerdeeg 50 g Spar boter 130 g suiker 600 g jonagoldappelen 40 ml water 20 g verse gember

Tarte tatin met gember en munt

a3652336da054bb0b93cbb7cce80fd936ff498267d530753ac1413704a62e5e3.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij elke appel in 8 partjes.

  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Verhit de suiker met het water op een matig vuur tot het karamelkleurig is. Dat kan even duren. Belangrijk is om tijdens het proces niet te roeren, anders krijg je kristallen.

  5. Haal de pan met karamel van het vuur. Roer de boter en gember erdoor met een klopper.

  6. Schik de appels op de karamel.

  7. Bedek met het bladerdeeg. Duw het overtollige deeg aan de randen tussen de appels en de pan in.

  8. Prik wat gaatjes in het deeg.

  9. Bak de tarte tatin 30 min in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de taart uit de oven en zet een bord omgekeerd op het deeg. Draai de taart om.

  11. Werk af met gesnipperde munt en serveer warm of koud.