Miniquiche met maïs, zoete aardappel, puntpaprika en gerookt spek

8Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 2 pakjes kruimeldeeg
  • 3 Spar eieren
  • 250 ml Boni culinaire room
  • Spar gehakte peterselie
  • ½ zoete aardappel
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 klein blik maïs
  • 4 sneetjes Spar gerookt spek
  • Spar boter
Recept
  1. Snij rondjes uit het kruimeldeeg die iets groter zijn dan de vormpjes.
  2. Schik bakpapier in de vormpjes en leg daarin het deeg. Bedek met bakpapier en vul met een steunvulling.
  3. Bak het deeg blind af gedurende 12 min op 160°C.
  4. Klop de eieren met de room en gehakte peterselie goed door elkaar.
  5. Schil de zoete aardappel en snij in kleine stukjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snij eveneens in kleine stukjes. Stoof samen kort aan in wat boter.
  6. Snij het spek in fijne reepjes.
  7. Meng alles samen, ook de maïs.
  8. Verwijder de steunvulling en bakpapier van de taartjes en verdeel de vulling erin.
  9. Giet het eiermengsel erover.
  10. Verhoog de temperatuur van de oven naar 180°C en zet de miniquiches erin.
  11. Bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
< naar recepten