Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 4 konijnenbouten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 30 g gember
  • 400 ml gevogeltefond
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 kl komijn
  • 1 snuifje kaneel
  • 100 g eendenvet
  • 4 Spar gedroogde abrikozen
  • 55 g Boni honing
  • 75 g suiker
  • 20 ml witte wijnazijn
Recept
  1. Pel de sjalotten en look. Snipper de sjalot en pers de look fijn.
  2. Schil de gember en rasp fijn.
  3. Warm de oven voor op 140°C.
  4. Smelt 50 g eendenvet in een braadpan.
  5. Bak de konijnenbouten licht aan. Voeg de sjalot, look en gember toe. Kruid met komijn, ras el hanout en kaneel.
  6. Blus met de gevogeltefond en breng aan de kook.
  7. Plaats onder deksel 1 u in de voorverwarmde oven. 
  8. Breng 150 ml water met 25 g honing en de suiker aan de kook. 
  9. Laat 10 min koken op een zacht vuur.
  10. Voeg de abrikozen toe en laat 10 min rustig warmen.
  11. Haal van het vuur en laat 20 min trekken. Haal uit de suikersiroop en laat afkoelen. Snij in kleine stukjes. 
  12. Schep de konijnenbouten na gaartijd uit de braadpan en laat wat afkoelen. Pluk het vlees van het bot.
  13. Laat de saus inkoken tot er 100 ml overblijft.
  14. Smelt het overige eendenvet en voeg bij het konijnenvlees.
  15. Rafel het vlees uit elkaar met een vork of roer het kort los in een keukenrobot met een klopper. Breng op smaak met witte wijnazijn, 30 g honing, de ingekookte saus, zwarte peper en zout.
  16. Serveer de rillettes met de gekonfijte abrikozen.
< naar recepten