Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalotten en look. Snipper de sjalot en pers de look fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Warm de oven voor op 140°C.
-
Smelt 50 g eendenvet in een braadpan.
-
Bak de konijnenbouten licht aan. Voeg de sjalot, look en gember toe. Kruid met komijn, ras el hanout en kaneel.
-
Blus met de gevogeltefond en breng aan de kook.
-
Plaats onder deksel 1 u in de voorverwarmde oven.
-
Breng 150 ml water met 25 g honing en de suiker aan de kook.
-
Laat 10 min koken op een zacht vuur.
-
Voeg de abrikozen toe en laat 10 min rustig warmen.
-
Haal van het vuur en laat 20 min trekken. Haal uit de suikersiroop en laat afkoelen. Snij in kleine stukjes.
-
Schep de konijnenbouten na gaartijd uit de braadpan en laat wat afkoelen. Pluk het vlees van het bot.
-
Laat de saus inkoken tot er 100 ml overblijft.
-
Smelt het overige eendenvet en voeg bij het konijnenvlees.
-
Rafel het vlees uit elkaar met een vork of roer het kort los in een keukenrobot met een klopper. Breng op smaak met witte wijnazijn, 30 g honing, de ingekookte saus, zwarte peper en zout.
-
Serveer de rillettes met de gekonfijte abrikozen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders