Bloemkool met rub van ras el hanout en tahintopping

Bloemkool met rub van ras el hanout en tahintopping

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de bloemkool en verwijder de buitenste bladeren. Kerf een kruis in het midden van de stronk en wrijf de bloemkool in met olijfolie.

  2. Bestrooi aan alle zijden met ras el hanout en zout.

  3. Gaar de bloemkool op de BBQ onder deksel in 1,5 tot 2 u gaar, afhankelijk van de grootte van de bloemkool.

  4. Topping

    Rooster de hazelnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes in een droge koekenpan en hak ze fijn.

  5. Pel de look en rasp fijn. Roer de tahin los met het citroensap en een scheutje koud water. Roer de pilipili, look, citroenzeste, noten, pitten en zaden erdoor. Kruid met zeezout.

  6. Bestrijk de beetgare bloemkool met het mengsel.

  7. Druppel er nog wat olijfolie over en serveer.