Gekarameliseerde kip met ras el hanout en Luikse siroop

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediƫnten
  • 4 stuks kippenbouten
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 1 eetlepel Spar olijfolie
  • 1 koffielepel ras el hanout
  • halve krop gemengde sla
  • 1 stuks sjalot
  • 1dl arachideolie
  • 50 g Spar hazelnoten
  • 2 zakjes wilde rijst
  • 1 takje tijm
Recept

1. Pel de look en sjalot. Snipper beide fijn. Laat ze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje arachideolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
2. Kruid de kip met peper en zout. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de kippenbouten hierin goudbruin. Voeg de Luikse siroop toe en haal van het vuur.
3. Kook de rijstbuiltjes zoals aangegeven op de verpakking. Haal uit het water en laat de zakjes uitlekken. Snij de zakjes open en dresseer de rijst in een serveerring op de borden.
4. Spoel de gemengde sla en pluk de blaadjes. Schik een mooi toefje op de borden.
5. Serveer de kippenbout op het bord. Giet de olie met marinade over de kippenbouten. Serveer onmiddellijk.

Tip: je kan de marinade met de ras el hanout gerust een dag op voorhand maken, dan zal ze nog meer smaak hebben.

< naar recepten