Torentje van peer, geitenkaas, spek en honing

Torentje van peer, geitenkaas, spek en honing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de peren en laat ze garen in het suikerwater. Laat ze erin afkoelen.

  2. Steek rondjes van ± 8 cm uit de bladerdeeg. Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier en strijk ze in met losgeklopt eigeel. Bak in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 20 minuten.

  3. Dressing: meng de mayonaise met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Voeg rode wijnazijn en sinaasappelsap toe naar eigen smaak.

  4. Gaar de geitenkaasjes in de oven op 200°C tot het spek mooi gekleurd is.

  5. Snij de peren in schijfjes in waaiervorm.

  6. Zet het bladerdeegtaartje in het midden van het bord. Schik daarop de in waaier gesneden halve peer. Plaats daarop 2 geitenkaasjes. Werk af met wat vloeibare honing en gemengde scheuten.

  7. Meng de jonge sla met de dressing. Schik de salade naast het taartje.