Perzik met geitenkaas en spek met parelcouscoussalade
Ingrediënten
- 2 perziken
- 50 g Spar verse geitenkaas
- 8 sneetjes Spar gezouten ontbijtspek
- 2 el Boni Selection vloeibare honing
- 150 g parelcouscous
- 500 ml groentebouillon
- ½ komkommer
- 50 g Spar rucola
- 10 muntblaadjes
- 10 ml balsamicoazijn
- 50 g Spar pijnboompitten
- Boni maïsolie
- 2 sneetjes Spar zuurdesembrood
Recept
- Kook de parelcouscous gaar in de groentebouillon volgens de bereidingstijd op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de meeste pitjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in fijne blokjes.
- Snipper de muntblaadjes fijn.
- Roer de komkommer, munt en 15 ml maïsolie onder de parelcouscous. Kruid met zwarte peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
- Meng 35 ml maïsolie en de balsamicoazijn onder de rucola. Kruid met zwarte peper en zout.
- Halveer de perziken en verwijder de pit en steel.
- Vul elke halve perzik op met (voldoende) geitenkaas, druppel er wat honing over en wikkel kruislings in met 2 sneden spek.
- Pak de perziken in met aluminiumfolie of plaats in een afgedekt aluminium bakje. Bak 10 min op een barbecue van 200°C.
- Smeer de sneden zuurdesembrood in met olie aan beide zijden.
- Gril het brood 1 min aan elke kant op de barbecue.
- Serveer de perzik op de parelcouscous. Werk af met de rucola en pijnboompitjes en serveer er een zuurdesemtoast bij.
Delen