Parelcouscoussalade met tomaten en verse kruiden

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 125 g parelcouscous
  • 125 g couscous
  • 90 ml Boni Selection Griekse olijfolie
  • 2 kl ras el hanout
  • 100 g bestomaten
  • 100 g gourmato-tomaat
  • 100 g kumato-tomaat
  • 2 uien
  • 30 g Spar gele rozijnen
  • 1 kl komijnzaad
  • 50 g Spar amandelen
  • 15 g korianderblaadjes
  • 15 g muntblaadjes
  • 1 citroen
  • zeezout
Recept
  1. Doe de couscous in een kom en besprenkel met 1 el olijfolie. Bestrooi met 1 kl ras el hanout, ½ kl zout en royaal wat zwarte peper. Overgiet met 200 ml kokend water. Roer door elkaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 20 min rusten.
  2. Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  3. Haal de aluminiumfolie van de couscous, roer los met een vork en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Snij de grote tomaten in stukken en schik in een ovenschaal. Besprenkel ze met olie, kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout en laat in 15 min garen in de oven. Laat afkoelen.
  6. Pel de uien en snij in flinterdunne plakken. Bak ze in olijfolie op een matig hoog vuur. Bestrooi met 1 kl ras el hanout en een mespunt zout. Roerbak goudbruin en gaar.
  7. Haal van het vuur en roer de rozijnen erdoor. Laat afkoelen.
  8. Rooster het komijnzaad en de amandelen en hak ze grof.
  9. Snij koriander- en muntblaadjes grof.
  10. Schep beide soorten couscous door elkaar in een serveerschaal.
  11. Schep de uimengeling, verse kruiden, amandelen en gekneusde komijnzaadjes erdoor.
  12. Breng op smaak met sap en zeste van citroen en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  13. Schik de geroosterde tomaten en bestomaten erop en serveer.

< naar recepten