Gebakken peer met geitenkaasje

Gebakken peer met geitenkaasje

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de peren en snij ze in partjes. Verwijder het klokhuis. Bak ze lichtbruin in boter.

  2. Voeg halfweg het bakken de Luikse siroop toe. Laat de partjes peer gelijkmatig kleuren. Haal de peerstukjes uit de pan. Schik ze in waaiervorm in een ovenvast schoteltje.

  3. Zet de pan terug op een laag vuurtje en voeg de kandijsiroop toe. Laat eventjes doorwarmen zonder te karamelliseren. Giet de frambozenazijn en Poire William erbij. Strooi een mespuntje gedroogde rozemarijn erin. Laat koken tot een gladde donkere siroop. Giet de siroop over de partjes peer.

  4. Leg het geitenkaasje in het midden op de partjes peer. Kruid met peper. Druppel de honing en olie erover. Werk af met een takje rozemarijn. Laat kleuren onder een hete grill.