Gegrilde aubergine met mozzarella

Gegrilde aubergine met mozzarella

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergines in plakken, schik ze in een schaal en wrijf ze aan beide zijden in met grof zeezout. Laat ze rusten tot ze vocht loslaten.

  3. Leg de sneden ham op bakpapier en laat ze krokant drogen in de oven.

  4. Snij de basilicum fijn en de mozzarella in plakjes. Kruid de mozzarella met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Warm de tomaat-basilicumsaus op. Verhit ook de grillpan.

  6. Verwijder het zout van de aubergine en spoel indien nodig. Dep ze droog met keukenpapier.

  7. Bestrijk de aubergineplakjes met olijfolie en gril ze aan beide zijden 3 à 4 minuten in een hete grillpan.

  8. Maak 4 torentjes van afwisselend gegrilde aubergineplakjes en mozzarella. Eindig met mozzarella en schik de torentjes op bakpapier in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gaat smelten.

  9. Plaats op voorverwarmde diepe borden. Werk de saus af met verse basilicumsnippers en schep ze rond de auberginetorentjes.

  10. Versier met de krokante ham en serveer.