Mozzarella gevuld met gegrilde, gemarineerde puntpaprika

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 6 puntpaprika’s
  • 50 g Spar rucola
  • 4 Spar mozzarella
  • 80 ml Boni Selection Griekse olijfolie
  • 2,5 el korianderblaadjes
  • 2,5 el bladpeterselie
  • 1 teentje look
  • 3 el ciderazijn
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Leg de puntpaprika’s op een bakplaat en blaker ze zwart aan alle zijden.
  3. Verpak ze luchtdicht en laat wat afkoelen. Pel ze en verwijder de zaadlijsten.
  4. Marinade: snipper de koriander en bladpeterselie fijn. Pel het teentje look en snipper fijn.
  5. Klop de marinade-ingrediënten door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Snij de nog warme paprika’s in ringetjes en schenk de marinade erover. Laat 2 u marineren op kamertemperatuur.
  7. Hol de mozzarellabollen voorzichtig uit met behulp van een meloenuitsteeklepel.
  8. Vul de mozzarella met de gemarineerde paprika en werk af met rucola.
< naar recepten