Terrine van gegrilde paprika, spinazie en mozzarella PT2H 6 porties 2 gele paprika 5 pruimtomaten vers basilicum 500 g jonge spinazie 250 g mozzarella 2 rode paprika Boni olijfolie

Terrine van gegrilde paprika, spinazie en mozzarella

a1a52bfc0a28e8ab9da4aa9d9b56302c46e1f9c95afbc2333af270f1acb0aaf9.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de paprika’s in 2 en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Leg op een vel bakpapier met de gesneden kant naar beneden, besprenkel met een weinig olijfolie en gril op 220°C tot de schil van de paprika’s zwart begint te worden. Als de paprika gegrild is, haal uit de oven. Laat in een kom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Verwijder de schil.

  2. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Schil de tomaten, snij in 4 en ontpit. Kruid beide met peper en zout.

  3. Bekleed een rechthoekige terrine met plasticfolie, zorg dat er een overschot is aan folie om nadien de bakvorm dicht te maken.

  4. Schik de groenten in de breedte in de terrine, zodat ze aan beide kanten een beetje over de rand hangen.

  5. Begin met de spinazie, de paprika, de tomaten, de mozzarella en de tomaten. Ga zo verder totdat de terrine volledig gevuld is.

  6. Dek af met het overschot aan folie. Leg daarop een gewicht van 2 kg. Laat een nacht rusten in de koelkast.

  7. Draai de terrine de volgende dag om en snij haar in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

  8. Serveer met brood, olijven en olijfolie.