Gegrilde aubergine met rijstsalade
Ingrediënten
- 2 aubergines
- ½ kl gerookt paprikapoeder
- 6 g bruine suiker
- 2 kl komijnpoeder
- ½ kl pilipili
- 1 kl lookpoeder
- 180 g Boni Selection basmatirijst
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 140 g Boni Selection maïs
- 130 g kikkererwten
- 1 1 portie groentebouillon
- 1 potje
- cayennepeper
- arachideolie
Recept
- Kruidenmengeling: meng 4 g zout, ½ kl gerookt paprikapoeder, 6 g bruine suiker, 1 kl komijn, ½ kl pilipili, 1 kl lookpoeder met 1 dl arachideolie.
- Verwijder de steelaanzet van de aubergines, snij in de lengte in schijven van ± 1,5 cm dik en smeer elke schijf in met de kruidenmengeling. Laat minstens 1 u marineren, een hele nacht mag ook.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode puntpaprika en snij in fijne blokjes.
- Spoel de rijst in een fijne zeef en laat uitlekken.
- Verhit enkele el arachideolie in een kookpot.
- Bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes, 1 kl komijn en de rijst toe en roerbak 1 min mee met de ui. Blus met 360 ml water en voeg het bouillonblokje toe.
- Breng aan de kook. Laat onder deksel op een zacht vuur koken zoals aangegeven op de verpakking van de rijst.
- Spoel de maïs en kikkererwten onder koud, stromend water in een fijne zeef.
- Snipper de koriander fijn.
- Voeg de maïs, kikkererwten en koriander toe aan de gare rijst. Kruid met cayennepeper en zout. Serveer warm of koud.
- Wrijf met keukenrol de marinade van de aubergineschijven en gril ze 1 min aan elke kant op een matig vuur.
Delen