Gegrilde aubergine met granaatappeldressing en pistache
                    
                    
                Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Snij de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi met zout en laat 30 min uitlekken in een vergiet.
 - 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 225°C.
 - 
                    
                    
Hak de pistachenoten grof.
 - 
                    
                    
Pel de look en sjalotten en snipper alles fijn.
 - 
                    
                    
Snij de koriander- en muntblaadjes fijn tot je 1 el van elk hebt.
 - 
                    
                    
Haal de pitjes uit de granaatappel.
 - 
                    
                    
Zet een steelpannetje op een middelhoog vuur en voeg de sjalotten, look, suiker, azijn, pilipili en 3 el water toe.
 - 
                    
                    
Laat 1 min koken, haal van het vuur en laat afkoelen.
 - 
                    
                    
Roer er de fijngesneden koriander, munt en 3 el granaatappelpitten door.
 - 
                    
                    
Spoel het zout van de aubergines en dep ze droog.
 - 
                    
                    
Meng 3 el olie met de garam masala en kurkuma tot een pasta en bestrijk de plakken aubergine ermee.
 - 
                    
                    
Verwarm de grillpan en bak ze aan beide kanten in mooie, zwarte lijntjes.
 - 
                    
                    
Schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olie en laat nog even verder garen tot de aubergines zacht zijn.
 - 
                    
                    
Schik de plakken op een serveerschaal en schep de dressing erover.
 - 
                    
                    
Garneer met de rest van de granaatappelpitten, blaadjes munt en koriander.
 - 
                    
                    
Bestrooi met pistachenoten en serveer.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders