Geroosterde aubergines met couscoussalade PT1H 8 porties 4 teentjes knoflook 3 el citroensap 20 g koriander 2 kl gemalen komijn 4 el ingemaakte fijngehakte citroenschil 250 g Boni Griekse yoghurt 100 g Spar rozijnen 300 g couscous 4 aubergines 1 kl paprikapoeder 2 kl gemalen koriander 1 bosje lente-ui 20 g munt 1 koffielepel pilipili 100 g groene olijven zonder pit 1 granaatappel Boni olijfolie

Geroosterde aubergines met couscoussalade

a69c39bb530c7b70d36c5f1760684433cb2e61ead12e4bab5cae9f7a2b772cdd.jpg

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de look en rasp fijn. Meng met de komijn, koriander, pilipili, paprika, citroenschil, 2 dl olijfolie en ½ kl zout.

  3. Snij de aubergines in de lengte doormidden. Kerf het vruchtvlees kruiselings in met een scherp mes, zorg ervoor dat de schil intact blijft. Verdeel het kruidenmengsel erover; spreid goed uit.

  4. Laat in 45 min garen in de oven; het vruchtvlees moet zacht zijn.

  5. Overgiet de couscous met eenzelfde volume kokend water. Dek af en laat 5 min rusten.

  6. Week de rozijnen 10 min in 1 dl heet water, giet ze af.

  7. Snij de koriander en muntblaadjes fijn.

  8. Snij de olijven in kwartjes.

  9. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  10. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes (wit en groen gedeelte).

  11. Roer de couscous los met een vork.

  12. Schep 1 dl olijfolie, verse kruiden, rozijnen, lente-ui, olijven en citroensap door de couscous.

  13. Kruid met peper en zout en schep de helft van de granaatappelpitten erdoor.

  14. Schik de aubergines op een serveerschaal. Schep de salade in het midden erover, een deel mag ernaast vallen.

  15. Lepel er wat yoghurt over en werk af met granaatappelpitten.